Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

 

Piši da te razumiju,
govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.
 
             L.C. Powell


 

facebook-logo 400x400

logo 175

Izgradimo zajedno novu knjižnicu.
Donacije na:
HR9424020061500036697
više...

 

 

 

 

 

 

Igraonica "Košnica"

DSCF2238

 U sklopu dječjeg odjela djeluje  K O Š N I C A  - igraonica dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

U tom prostoru svakodnevno se organiziraju radionice i igraonice za djecu od 3 do 6 godina. 

Obuhvaćena su djeca koja ne pohađaju vrtić te su zakinuta za socijalizaciju s drugom djecom na kvalitetan i organiziran način.

 

 Djeca u igraonici su budući čitatelji, budući korisnici knjižnice. Ako im se od najranijeg uzrasta ne stvori navika dolaska u knjižnicu, teško da će se kasnije išta moći organizirati da bi se kao odrasli odazvali pozivu knjižnice. Dakle, bitno je sustavno svakodnevno obrazovanje i organiziranje aktivnosti za djecu.

 

Fond igračaka  obogaćen je Darovnicom, te su kupljene igračke u vijednosti 30.000,00 kn - didaktičke igračke kojima se djeca aktivno služe i neposredno uče.  

 

Posebni smo po svojoj misiji pružanja informacija, odgajanju buduće čitateljske populacije te usvajanju znanja, vještina i navika mladih pred svim životnim izazovima koji ih čekaju.

Uz vrtić i školu, Gradska knjižnica je mjesto gdje nikada nije naodmet doći, boraviti, odmarati se, te nesmetano pustiti djecu kada im je dosadno i kada ne znaju što bi sa slobodnim vremenom.

Igraonica „Košnica“ je oaza, mirno i plodno mjesto u kojoj se skupljaju djeca, igraju se, te borave u slobodno vrijeme.

Upravo zbog te oaze mira, mladosti i želje za znanjem u ovoj priči  je ključan  odgajatelj koji planski i organizirano vodi djecu kroz razna kreativna područja.

Njegova prisutnost u igraonici unapređuje kvalitetu rada i života naše male zajednice što se zove Knjižnica.

 Ovim Projektom cilj je unaprijediti i poboljšati odnos dijete – knjiga – slikovnica – knjižnica – odgojno – obrazovna funkcija knjižnice kao mjesta za zdrav razvoj buduće generacije znanstvenika, inženjera, liječnika, učitelja, tehnologa, majstora, radnika, ali i budućih roditelja koji će svoju djecu odgajati kao što se oni odgajaju – na dostupnim informacijama i kvalitetnom znanju.

Više o uvjetima za igraonicu.